AAEAAQAAAAAAAAPAAAAAJGMwNGIxMWU0LTFkNTUtNDIxNy05NWNiLTI1MTM4ZGUxZjY0OAMijn naam is Marcel Ederveen, eigenaar van MEcom Consulting

Ik ben er van overtuigd dat ICT écht kan werken voor en in dienst van de business. Ik ben er van overtuigd dat ICT-projecten écht kunnen leiden tot verbetering van de dienstverlening en/of tot een verbetering van de efficiency. Ik geloof écht dat er implementaties mogelijk zijn die nauwelijks tot geen last bezorgen bij de eindgebruikers. En ik geloof dat het vaak niet noodzakelijk is om nieuwe oplossingen te implementeren, maar dat het beter benutten van aanwezige infrastructuur ook kan leiden tot de gevraagde functionaliteit. Dat weet ik uit ruim 20 jaar ervaring!

Ik zorg voor tevreden klanten. Gedurende mijn carrière tot nu toe heb ik ervaren dat ik het beste tot mijn recht kom als ik mensen kan helpen, beter kan laten functioneren, kennis kan delen, kan coachen. Resultaat is vrijwel altijd dat ik waarde toevoeg, dat organisaties betere resultaten boeken door de inzet en het goede gebruik van (nieuwe) ICT-middelen, dat organisaties op een betere manier ICT-middelen en/of –diensten kunnen inkopen of dat organisaties efficiënter kunnen functioneren en kosten besparen. Kortom, ik laat een spoor van waardetoevoeging achter, wat tot gevolg heeft dat ik een hoge terugvraagfactor heb.

Ik heb ervaring als ICT-consultant/projectmanager in projecten waar het gaat om Telefonische bereikbaarheid, Unified Communications, Communicatiesystemen, Callcenters, Vast-mobiel integratie, Mobile Device Management, Mobiel-tenzij, aanbestedingen, ICT-beleid, Zorgsystemen, Sourcingsvraagstukken. Ik kan terugkijken op succesvolle projecten bij verschillende fabrikanten van ‘fast moving consumer goods’, ministeries, provincies, gemeenten, internationaal opererende dienstverleners, universiteiten, ziekenhuizen, GGZ-instellingen, enzovoort.

Ik kijk uit naar projecten waarbij ik organisaties verder kan helpen door mijn kennis, ervaring en vaardigheden in te zetten. Ik kijk uit naar nieuwe technieken, zoals 5G en embedded SIM, nieuwe trends, zoals Internet-of-Things, en nieuwe business uitdagingen die de nodige creatieve denkwijzen vragen van de ICT-omgeving.

 

MEcom Consulting adviseert en implementeert ICT die beter doet communiceren.

 

Privé gaan mijn interesses verder dan alleen ICT. Naast dat ik veel aandacht besteed aan ons gezin en graag mij geestelijk en lichamelijk fit hou door regelmatig een stuk te gaan hardlopen. Met een team organiseer ik jaarlijks een openluchtkerkdienst in het Rensenpark in Emmen voor PGEmmen (PKN). En ik maak deel uit van een bezoekteam in de wijk. De overgebleven vrije tijd gebruiken mijn vrouw en ik graag om met de caravan te genieten van de natuur of om met onze kinderen en onze vrienden quality time te hebben. Ook bezoek ik het jaarlijkse Hallo Festival in Emmen, waar veel livebands optreden met hun oorsprong in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Maar nieuwe muziek op dit festival kan ik waarderen. Heb ik nog een guilty pleasure? Ja, ik heb grote interesse voor de Rallysport en bezoek regelmatig evenementen in Nederland, zonder overigens zelf deel te nemen.