Op respectievelijk 31 mei en 8 juni vonden achtereenvolgens de Cisco Collaboration Roadshow en de Cisco Technology Summit. MEcom Consulting was bij beide events aanwezig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied bij Cisco Systems.

Tijdens de Collaboration Roadshow werd gemeld dat Cisco Spark en WebEx worden samengevoegd tot één universele omgeving onder de naam WebEx. Ook werd collaboration tool Teams geïntroduceerd. Het opvallende is dat Microsoft deze naam ook hanteert voor de opvolger van Skype-for-Business Online.

Ruim een week later de Technology Summit waar duidelijk werd dat Cisco zoekt naar een recurring revenue model voor haar dienstverlening en dus minder afhankelijk wil zijn van de producten. Het recentelijk geacquireerd Broadsoft was ook vertegenwoordigd, waarbij duidelijk was dat ook voor de aanwezige vertegenwoordigers het nog niet helemaal duidelijk was hoe Broadsoft zal worden geïncorporeerd. Wat wel duidelijk werd was dat Broadsoft vooral in de cloudpropositie een belangrijke rol gaat vervullen.

We zullen de annonceringen de komende tijd in de gaten houden.

Tweemaal Cisco: Collaboration Roadshow en Technology Summit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *