In de uitgave van de maand juli van TeleBusinessMagazine schrijf ik in mijn column over vakantie vraagstukken. Of zijn het business vraagstukken?

 

Vakantie: gaan we voor de uitdaging of zonzekerheid

De vakantieperiode staat weer voor de deur en het is goed om de ontspanning te zoeken. Ik weet niet hoe dat bij u gaat, maar bij ons is het altijd een hele tour om een vakantiebestemming te zoeken waar het hele gezin blij van wordt.

Allereerst kijken wanneer we gaan. En met kinderen die half in opleiding, half stage lopen in functies die ook nog eens onregelmatige diensten inhouden valt dat niet mee. Hoe krijg je de planning voor elkaar, dat iedereen op hetzelfde moment zich heeft kunnen vrij plannen ondanks allerlei last-minute acties op het werk.

De bestemming is ook altijd een vraagstuk. Wij als ouders houden van een actieve vakantie in een misschien niet alle daagse vakantiebestemming. Wij zouden graag naar Scandinavië willen. Hoewel niet verzekerd van mooi weer vinden we de natuur erg mooi. De kinderen hebben een voorkeur voor een zonzekere bestemming waar ze kunnen chillen en uit kunnen gaan. Ik ben er vrijwel zeker van dat als ze in Noorwegen zijn, dat ze het uiteindelijk ook zullen waarderen. Maar ja, onbekend maakt onbemind. Probeer deze uiteenlopende vakantiewensen maar eens bij elkaar te krijgen en dat toch iedereen vrolijk in de auto stapt als we op vakantie gaan.

De argumenten vliegen over tafel, folders worden er bij gesleept, Google wordt geraadpleegd en de onderhandelingen starten. En als u kinderen heeft weet u ook dat als ‘de kinderen het naar hun zin hebben, de ouders dat ook hebben’. Eindresultaat is dat het toch voor de zoveelste keer Zuid-Frankrijk wordt. Ook niet verkeerd, maar steeds hetzelfde kiezen leidt niet tot nieuwe ervaringen. Enerzijds jammer, maar een zon zekere vakantie met veel plezier is ook wat waard.

Maar toch dromen we van een keertje Scandinavië, het liefst met de kinderen want ze weten niet wat ze missen.

Wat moet u nu met dit verhaal? U wilt nog net even voor de vakantie dat mooie project scoren, die nieuwe klant verwelkomen.

Wel, los van dat dit verhaal redelijk autobiografisch is is het ook een project waar ik de afgelopen maanden aan heb lopen trekken. Scandinavië staat voor de introductie van Skype-for-Business, Zuid-Frankrijk staat voor het upgraden van een bestaand systeem. De kinderen vertegenwoordigen de klant en ik vertegenwoordig de ouders.

U begrijpt, na een lang voorbereidingsproces heeft de klant uiteindelijk gekozen om een upgrade te doen van de bestaande omgeving en nog niet de stap te zetten naar unified communications. Het werd het zonzekere Zuid-Frankrijk, maar wel met de mogelijkheid om volgend jaar naar Scandinavië te gaan.

Ik wens alle lezers een fijne zonnige vakantie met de nodige ontspanning.

 

Marcel Ederveen

MEcom Consulting

Verbonden aan NiVo network architects

Vakantie: gaan we voor de uitdaging of zonzekerheid? Mijn column in TeleBusinessMagazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *