Op 21 juni hield Google haar Google Cloud Next 2017 meeting in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord.

Een overweldigende belangstelling was er voor dit event, waar Google zich profileerde als de partner voor de business en als alternatief voor Microsoft waar het gaat om de Office suite. Maar het Google ook om informatie te transporteren en vooral op te slaan in één van de enorme datacenters in de wereld, waarvan er één in Nederland staat.

Naast de gebruikelijke keynotes waren er breakoutsessies over Google Cloud over resiliant microservices, over Google Assistant met API.AI, over Machine Learning en Cloud Functies, over Spark en Hadoop, over Cloud Bigtable en Cloud Spanner.

Uiteraard was er ook ruimte om klanten hun verhaal te vertellen, zoals Young Capital, ING, ABN AMRO en Sanoma.

Al met al heeft Google veel verschillende diensten te bieden, zoveel dat het soms duizelt.

Voor mij als ICT-consultant, gespecialiseerd in communicatie-oplossingen, was de G-Office Suite het meest interessant. En hoewel ik daar twee jaar geleden al een sessie over mocht bijwonen was het goed te zien dat de ontwikkelingen doorgaan. Dat maakt de Google Office Suite tot een volwaardig alternatief voor de Microsoft Office Suite. En natuurlijk erkent Google wel de (nu nog) dominante marktpositie van hun opponent. Daarom is de Office Suite zodanig opgezet dat communiceren met de MS-wereld naadloos verloopt. Word documenten worden eenvoudig getransformeerd naar Google Docs en weer terug zonder verlies van functionaliteiten. En zo gaat het ook met de andere onderdelen van de Office Suite.

Hoewel Google Cloud Next 2017 vooral smullen was voor programmeurs, app-ontwikkelaars en IT-ers, was het nuttig er te zijn geweest. Want als je adviseert op het gebied van communicatie oplossingen en unified communications, dan is kennis van de G-Suite noodzakelijk.

Al voelde ik mij af en toe wel een ‘Englishman in New York’ (Sting).

MEcom Consulting op Google Cloud Next Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *