In het juli-nummer van Telebusiness Magazine heb ik een column geschreven onder de titel Mobiel-ondanks.

Mobiel-ondanks, ervaar het tijdens de vakantie

We zijn alweer halverwege het jaar. Voor velen van ons staat de vakantie voor de deur.

De crisis lijkt achter ons te liggen, hoewel velen nog de naweeën ondervinden. Misschien kijkt u terug op een succesvol half jaar. Misschien moet de tweede helft het jaar goed gaan maken. En dan is het goed om even terug te kijken of na te denken over hoe het anders of beter moet. Telecomresellers zien soms de omzet onder druk staan omdat klanten ‘mobiel-tenzij’ overwegen. En daar gaat de omzet van bureautoestellen. En dan kun je je verdedigen door te wijzen op allerlei redenen waarom je toch (deels) wel vaste toestellen zou moeten hebben. Je kunt ook de stap naar voren maken en de klant helpen met een goedwerkende ‘mobiel-tenzij’ oplossing. De praktijk leert echter dat niet alle ‘mobiel-tenzij’ implementaties zonder risico zijn. Een goed aanbod voor een ‘mobiel-tenzij’ oplossing houdt rekening met inpandige dekking, capaciteit en brengt risico’s in beeld. Wie kan zich nog de brand herinneren in de centrale voor mobiele communicatie in Rotterdam? Het heeft wel enige tijd geduurd voordat de schade was hersteld. Dan ga je de vaste toestellen wel missen als je geen gesprekken kunt doorverbinden naar mobiele toestellen. En ook onderweg naar onze vakantiebestemming zullen we ons realiseren dat het niet vanzelfsprekend is verbinding te hebben. Wie inpandige dekking wil verbeteren kan gebruik maken van verschillende oplossingen. Dan is goed advies op zijn plaats. In veel gevallen zullen eventueel bestaande basestations moeten worden verplaatst en aangevuld als van deze techniek gebruik wordt gemaakt. En dan zal (opnieuw) de wereld van telecom en IT met elkaar worden verbonden. Dit is toegevoegde waarde die de telecomreseller onderscheidend maakt. Hoe zorg je dat mobiele toestellen functioneren als een vast toestel wat betreft de faciliteiten en hoe zorg je dat de klant de juiste beleving ervaart. Hier zal de adviserende telecomreseller zich kunnen onderscheiden. Er zullen minder vaste toestellen worden verkocht, maar een goed advies, het juiste mobiele abonnement, de perfecte integratie tussen vast en mobiel en een betrouwbare en beschikbare mobiele communicatie oplossing bieden mogelijkheden om als trusted partner het verschil te maken. En hoe dat in te vullen? Misschien iets om over na te denken tijdens uw reis naar de vakantiebestemming of voor de terugreis. Maar laat ik afsluiten met een welgemeend advies: geniet van uw vakantie en zorg dat uw hoofd telecom-luw blijft op uw vakantiebestemming. Fijne vakantie, mooie belevenissen en veilige thuiskomst gewenst.

 

Marcel Ederveen

MEcom Consulting

Verbonden aan

NiVo network architects

Mobiel-ondanks, titel van mijn column in Telebusiness Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *